Woensdag 22 november

 

1. Presentaties meetbaar verbeteren!

Foto David PolinderkleinDe behoefte aan gedragsveranderingen in organisaties wordt steeds groter. Vooral als het gaat om het verhogen van de Performance. Of het nu gaat om productiviteit, kwaliteit, verzuim, Sales of veiligheid; het gedrag van medewerkers is lang niet altijd in lijn met de wensen van het management. In deze workshop presenteert David Polinder u de mogelijkheden van Organizational Behavior Management (OBM).
Tijdens deze workshop maakt u onder meer kennis met de basisbeginselen van OBM. Waarom mislukken zoveel verandertrajecten, blijven optimale prestaties uit en waarom is gedragsbeïnvloeding vaak zo weinig effectief. Verder leert u meer over de verschillende beïnvloedingstrategieën. De workshop kenmerkt zich door een hoge mate van interactiviteit. Dit draagt bij aan het herkennen van de (geschetste) problemen en vraagstukken, juist ook vanuit de eigen omgeving van u en uw organisatie.

David Polinder kwam op jonge leeftijd al in aanraking met de vraag: “Hoe haal je het beste uit mensen?” Hij specialiseerde zich in de methodiek van Organizational Behavior Management (OBM) en houdt zich met zijn bedrijf ViaFormance bezig met het aanpakken van allerlei prestatievraagstukken waar organisaties mee te maken hebben. Klik hier voor Davids volledige LinkedIn profiel

logo v1 klein

 

2 Sprekend jezelf!

Gabrielle DikWie een verhaal wil vertellen, wil gehoord worden. Daarvoor is het nodig dat mensen aandachtig naar je luisteren. Wil je weten hoe je dit voor elkaar krijgt? Volg dan deze interactieve workshop ’Sprekend jezelf!’. Daar leer je:
  • hoe je vanuit spanning toch ontspannen kan presenteren;
  • hoe je verbinding maakt én houdt met je luisteraars;
  • hoe je je kernkwaliteiten en je natuurlijke spreekstijl effectief kan inzetten in je communicatie met anderen;
  • hoe je je boodschap kernachtig voor het voetlicht brengt.
Sta je nooit voor een groep? Toch communiceer je de hele dag door. Als ondernemer ben je het visitekaartje van je bedrijf en heb je continue te maken met prospects en klanten. Ben je benieuwd hoe je vanuit zelfvertrouwen je écht kan verbinden met de mensen om je heen? Zonder trucjes, authentiek en op een manier die bij jou past? Dan is deze workshop ook zeker bedoeld voor jou! Welkom!
 
Gabriëlle is Professioneel Presentatiecoach en volgde haar trainersopleiding aan het Centrum voor Professionele Communicatie en de School voor Presentatiecoaching. Daarnaast is zij gecertificeerd trainer DISC en Kernkwaliteiten. Sinds 2012 geeft zij trainingen aan particulieren en professionals zowel in-company als via open inschrijving. Daarnaast verzorgt zij workshops in kerken en organisaties. Gabrielle gelooft dat je alles al in je hebt om je verhaal op een effectieve en ontspannen manier te vertellen. Niet gebaseerd op technieken, maar gebaseerd op zelfvertrouwen, authenticiteit en persoonlijke kwaliteiten. 
 
KLANT STAGECALL sprekendjezelfkleinGabriëlle is getrouwd met Tim Dik en heeft 1 zoon van 14: Luca. Naast het coachen en trainen heeft ze een grote passie voor zingen en spreken. In haar vrije tijd zingt ze samen met 4 andere dames bij de vocalgroep FaVor.
 
Daarnaast spreekt Gabriëlle over onderwerpen als identiteit, zoals bijv. op New Wine en andere chr. activiteiten. 
 
 

 

3. Gods leiding in mijn onderneming, vanuit rust, stilte en overgave

DSC 7366 kleinAls (startende) ondernemer komt veel op je af. Je moet voortdurend keuzes maken en acties ondernemen op het gebied van marketing, administratie, doelgroep, methodes, netwerken, producten en ga zo maar door. Voordat je het weet ben je alleen maar aan het rondrennen, je grijpt naar alles wat op je pad komt en voordat je het weet projecteer je de ideeën, adviezen en visie van een ander op je onderneming, en niet die van jezelf. Je verliest “de eerste liefde”, de essentie, je passie en motivatie waarmee je aan je onderneming begonnen was uit het oog. Tevens vraag je je misschien af waar je in Gods Naam aan begonnen bent, hoe moet dit verder en óf je verder moet.


In de workshop combineert Agnes Domanska hoofd (verstand), hart (voelen) en de voeten (stappen zetten) om te laten ervaren wie je ten diepste bent als persoon, professional en ondernemer. Wat heb je in de wereld te brengen en hoe.


Agnes Domanska (39 jaar) werkt zelfstandig als GGZ-agoog en Zielzorger. Zij werkt zowel met individuele klanten als binnen de spirituele en religieuze instellingen. Zij geeft lezingen, adviseert en geeft lessen op het gebied van spiritualiteit in de reguliere hulpverlening en over de hulpverlening binnen de spiritualiteit. Tevens werkt zij specifiek als coach voor mantelzorgers van mensen met een psychische aandoening.
In haar begeleiding maak zij o.a. gebruik van verbeeldingskracht, creativiteit, dromen en symbolen. Haar streven is: mensen helpen inzien dat er meer dan één aspect aan een persoon, op elke gebied meespeelt. Dat het om compleet-zijn gaat en dat de mens in zijn of haar geheel gezien moet worden. Meer informatie over Agnes Domanska vind je op www.ziedemens.net

Screenshot 2016 08 24 19 45 37klein

 

4. Van studentcompany naar business.

17179 199 1kleinDoor Richard Aangeenbrug

We willen graag twee dingen laten zien. Enerzijds willen we je graag meenemen in de achterliggende drie jaar: hoe we van een studentcompany naar een lopende business zijn gegroeid, zonder eigen vermogen in de zaak te stoppen. De obstakels en succesmomenten hiervan laten we graag zien. Anderzijds geven we graag een kijkje in ons ontwikkelproces en laten we zien hoe we innovatief zijn in een traditionele markt: de wereld van papier en schrijven.

Richard Aangeenbrug heeft vanuit een CHE studentenbedrijfje met enkele vrienden Bambook opgezet. Bambook brengt makkelijke, duurzame en praktische oplossingen in traditionele schrijfvormen. Dit is begonnen met de combinatie van het whiteboard en het schrift: Het Bambook schrift. Je aantekeningen opschrijven zoals je gewent bent, maar met de uitwisbare gemakken van een whiteboard. Zo kun je het oneindig hergebruiken. Daarnaast is dit een origineel en volledig te personaliseren relatiegeschenk.Daarnaast werkt Bambook momenteel aan de ontwikkeling van een app. Iedere pagina wordt herkend door een ingebouwde code, waardoor de stap van offline naar online direct wordt gemaakt bij het maken van een foto. Je verstuurt ze direct naar je Cloud, Dropbox of e-mail. Bij Bambook is Richard eindverantwoordelijk voor de salesactiviteiten en het contact met zowel de zakelijke als particuliere klant.

Logo bambook klein

 

5. Signalen herkennen

MarkleinDoor Marianne Martens-Niemeijer
Een uitspraak, die veel ondernemers de schrik om het hart doet slaan! Als schuldige wordt al snel de ‘werkvloer’ aangewezen. Zijn er nog andere factoren die de druppel kunnen zijn die de emmer doet overlopen? Is het allemaal de verantwoordelijkheid van u of ook van uw werknemers?

U krijgt tijdens deze workshop handvatten om vroegtijdig de signalen te (h)erkennen

Marianne geeft sinds 10 jaar zielzorg en christelijke levensbegeleiding. Zij heeft gestudeerd aan de Team-F Academie in Duitsland. Daarnaast is ze gecertificeerd DISC-trainer. Sinds 2010 geeft Marianne seminars, retraites en workshops, zowel particulier als aan bedrijven, kerken en in kloosters. Sinds januari 2017 gebeurt dat onder de naam van de Bethabara Gemeenschap. In het Maria en Marta –huis in Lomm komen mensen die een korte periode van intensieve begeleiding krijgen, om daarna weer uitgerust aan de slag te kunnen gaan.

De seminars en retraites van Bethabara worden bezocht door deelnemers uit alle denominaties. Behalve begeleiden en toerusten heeft Marianne een creatieve passie voor spinnen, weven en het maken van liturgisch textiel en kleding met christelijke teksten. Zij doet dat in het bedrijf verBEELDen, borduren en bedrukken.

 werk gezin balansklein

6 Maak de balans op!


Door Robbert Gorissen
De spanning tussen wat je je hebt voorgenomen begin dit jaar en wat nu anno november (ondernemersdagen) de opbrengst is. En, in het verlengde daarvan: hoe zou je de maand december kunnen gebruiken om heel krachtig de balans op te maken en concrete acties in te zetten om in 2018 te verbeteren waar nodig en mogelijk. En om het nog iets spannender te maken dan dat al is: hoe speel jij zelf als persoon daar een rol in? Wat is goed gegaan en minder gegaan omdat jij jij bent, met je goede en minder goede eigenschappen? Wat of wie heb je nodig om door te ontwikkelen?
De Robbert Gorissen Company staat voor people development. Ambitie voor jou: Ga voor goud! Door plannen te maken en doelen te halen, door vooruitstrevend in het leven te staan én door zelf de verantwoordelijkheid te nemen over je eigen leven. Robbert Gorissen staat met zijn boeken en trainingen voor persoonlijk, kwaliteit, uitdaging & blijvende ontwikkeling.

Robbert biedt persoonlijke coaching, trainingen, boeken en blogs over leiderschap. Daarnaast kan Robbert geboekt worden als keynote speaker over leiderschap.

 

Donderdag 23 november

7. Goed schrijven is een kunst

302x302 pixels 2kleinDoor Lisette van de Heg

Je schrijft een webstekst, blog, nieuwsbrief of folder om informatie te delen met (potentiële) klanten. Maar hoe pak je dit aan? Wat zijn regels, eisen of voorwaarden om zelf een tekst te schrijven?
Eerst theorie en dan aan de slag.

Lisette als: tekstschrijver - levert rake teksten
woordkunstenaar - zoekt naar creatieve vormen om tekst toe te passen
mens - is het leukst voor haar omgeving als ze schrijft

Lisette van de Heg is tekstschrijver en woordkunstenaar, en helpt ondernemers in het schrijven (of maakt voor jou teksten) van blogs, interviews, nieuwsbrieven, brochures en teksten voor een website.

Logolisette klein

 

8. De kernwaarden van jouw onderneming 

 Jaap Geerts is deskundig op het gebied van marketing & communicatie en richt zich in deze workshop op de vraag hoe jij het verhaal van jou en jouw bedrijf kunt formuleren en vertellen. Met zijn onderneming heeft een interactief kernwaardenspel ontwikkeld dat in deze workshop met de deelnemers/ondernemers wordt gespeeld om kernwaarden te ontdekken wat hun richting geeft aan marketing/communicatie in het bedrijf.
 
Met zijn bedrijf Comyoo bedenken & realiseren Jaap Geerts en zijn team creatieve en zinvolle innovaties op het gebied van media en communicatie en helpen daarmee bedrijven en organisaties te bouwen aan een betere wereld.

 

9. Personal branding voor ondernemers

elinecokleinVan jezelf en/of je bedrijf een (online) merk maken. Hoe doe je dat? In deze workshop van ondernemer (en eigen merk) Eline Hoogenboom leer je wie jij bent als merk en hoe je dat kunt laten zien aan je potentiële klant, met name op social media.

 

Eline Hoogenboom begon vijf jaar geleden met de website Huisvanbelle.nl en bouwde dat uit tot een sterk merk en een online community. Ook zette ze het eerste christelijke tijdschrift voor tienermeiden in de markt. Die ervaringen zet ze met haar eigen bedrijf in om ondernemers te helpen hun droom om te zetten in een sterk bedrijf. Ook adviseert ze organisaties over social media en jongeren- en vrouwenmarketing en bedenkt ze creatieve concepten.

 

 

 logoklein

 

 

 

10 Ondernemen in een kantelende samenleving


Door Siebrand Wierda
Online platforms in plaats van offline communicatie. Verleiden in plaats van verkopen. Samenwerken in plaats van concurreren. Bottom-up in plaats van top-down. Impact in plaats van winst. Flexers in plaats van vaste contracten. Delen in plaats van hebben. Kwaliteit in plaats van kosten/baten. We leven in een kantelende samenleving. Wat betekent dit voor ondernemen?

Siebrand Wierda (50, www.siebrandwierda.nl) is een ondernemende wereldverbeteraar. Na een carrière in de econometrie en in gemeentestichting richt hij zich nu op missie-gedreven organisaties. Hij biedt hen verdieping en versnelling, zodat zij toekomstbestendiger worden en meer van hun missie realiseren.

 

11 Bescherm je data en website
Door Carsten van Raalte/Christian Rouault
Qaleido International, expert op het gebied van security, hosting en software, met als doel MKB-ers veilig en schaalbaar op weg te helpen, is onze gastheer en zal laten zien hoe een hacker te werk gaat en een systeem blootlegt.

 

12 Modern Ondernemerschap

Douwe Hooijenga 5 kleinZowel de maatschappelijke als technologische ontwikkelingen en veranderingen volgen elkaar steeds sneller op. Dat vraagt ook van jou als ondernemer om daarmee om te gaan en in te spelen op de kansen die het biedt. Hoe jij dat kan doen, deze workshop zal jou daarvoor zowel inspiratie, verhalen als handvatten aanreiken.

 

Douwe Hooijenga is ondernemer en business coach. Hij zal ons inzicht bieden op de huidige ontwikkelingen en ons meenemen in zijn visie op "Modern Ondernemerschap".

logo douwe